zaterdag 21 december 2013

Kerstmarkt Dortmund, wat een gezelligheid!

Al jaren gaan m'n vriendin en ik in december een paar dagen naar een leuke Kerstmarkt in Duitsland of België. Heerlijk een paar dagen alleen maar aan jezelf denken, we kijken er elk jaar weer enorm naar uit! 9 jaar geleden gingen we in 1 dag op en neer naar Düsseldorf, een paar jaar later plakten we er een nachtje aan vast en de laatste jaren gaan we meestal op donderdagochtend weg en komen we zaterdagavond weer thuis.
Dit jaar was de 9e keer dat we op pad gingen, de reis ging dit keer naar Dortmund. Donderdagochtend stapten we hier om 7.07 (!!) op de trein naar Amsterdam, waar we over moesten stappen op de Hispeed naar Duisburg. Helaas had deze wat vertraging, waardoor we onze aansluiting in Duisburg net misten, maar uiteindelijk waren we rond half 12 in Dortmund. 
Dit keer hadden we voor het eerst een hotel in het centrum, dus het was de deur uit, de straat over en we stonden midden op 1 van de 9 Kerstmarkten. Hoewel we al heel wat Duitse plaatsen hebben aangedaan (Düsseldorf, Aken, Münster, Oberhausen, Keulen) durf ik toch wel te zeggen dat de Kerstmarkt in Dortmund met stip is binnengekomen op nr 1! Zoveel gezelligheid, zoveel leuke winkels en de Reibekuchen waren hier echt het allerlekkerst!! 
Donderdag konden we niet direct in ons hotel terecht, dus hebben we onze bagage (zoals gewoonlijk weer veel te veel :-)) achtergelaten en zijn we gaan shoppen. Rond een uur of drie terug naar het hotel om in te checken en onze kamer te inspecteren.... Niets mis mee! Even een uurtje languit gegaan, we zijn tenslotte geen 18 meer, en daarna door naar de Kerstmarkt, die in het donker veel sfeervoller is dan in het zonlicht. Gegeten, gedronken en gelachen en rond een uur of 10 weer terug naar het hotel. Nog even borrel gedronken in de hotelbar en om 11 uur ging het licht uit.
De volgende ochtend gebruik gemaakt van het heerlijke, uitgebreide ontbijtbuffet en daarna weer op naar het centrum. Weer heerlijk lopen slenteren, glühweintje hier, warme chocomel daar en rond een uur of 4 terug naar het hotel, waar we gebruik hebben gemaakt van de sauna. 
's Avonds toch nog even snel de Kerstmarkt over voordat we terecht kwamen in de Route 99 aan de overkant van ons hotel. Een echte ouderwetse voetbalkroeg met (vanzelfsprekend) een hoog gehalte aan Duitse mannen. Aan de bar contact gemaakt met de cocktailmannen, die ons regelmatig de overblijfselen uit de shaker inschonken... Geen idee wat ik allemaal heb gedronken, maar het was errug lekker! Uiteindelijk rolden we om een uur of 2 naar de overkant na een supergezellige avond.
De volgende ochtend een klein beetje uitgeslapen, onze spullen gepakt en de laatste inkopen gedaan. Om twee uur werden we bij ons hotel opgepikt door een taxi en waren we uiteindelijk, moe maar voldaan, om kwart over 6 weer thuis. Dortmund is echt een aanrader als je op zoek bent naar een weekendje Kerstmarkt!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten